måndag 13 juli 2015

Adam och Eva orkidée med problem

En blomma i en hage.
Hittad ganska många AdamoEva i den kohagen, denna är ett exempel.
Tyvärr började mitt bildbehandlingsprogram Lightroom4  bära sig konstigt åt efter att ha justerat denna bild. Det hände även för några dagar sedan då nästan alla bilder från en dag förstördes av Lightroom. Jag förstår inte vad som händer men det är bekymmersamt. Är dessutom förtjust i Lightroom-programmet men det är inte värt att förstöra alla bilder  bara för att man tycker upplägget i programmet är bra.
Kanske en bugg för att jag skall uppdatera programmet, vad vet jag? Använder version 4 fortfarande. Version 6 kom ut för inte så länge sedan.
  En sk. skärmdump av Lightroom som visar de nya oönskade effekterna. Trevligt med nytt men jag är inte riktigt glad åt de kantiga effekterna även om de är effektfulla.

I ACDSee7 som jag också använder dök liknande effekter upp efter att jag tittat på bilderna i Lightroom. I Photoshop Elements visades dessa effekter direkt efter att jag stängt Lightroom.

Hjälp!! Har ni tips? Jag tar gärna emot dessa. 
/Ove  

2 kommentarer:

  1. Eftersom det händer i flera program är det väl inte omöjligt att det har med datorn att göra. Hoppas du hittar felet. Googla.

    SvaraRadera
  2. Stälde frågan även på Fotosidan där jag fick flera svar delvis motsägande men något att arbeta med i alla fall. Får se om jag kan hitta en lösning. Då det tycks vara intermittent problem (ett eller flera) så kan det vara osäkert om felets orsak låter sig avslöjas, bara dess konsekvens försvinner. Får se.

    SvaraRadera

Counter

Website counter