måndag 30 november 2009

Brosklav i ett äppelträd

Det finns några fantastiska träd vid Gärdsbol om man gillar att se lavar. Här tror jag att det brosklav som täcker grenen.
/Ove

tisdag 24 november 2009

Talgoxe

En talgoxe .....

söndag 22 november 2009

En bild från matbordet

Längtar efter snö, slippa regnet som strilar ner. Vinterbilden jag fastnade vid är från februari i år (vår). En tita skulle man kunna säga. Det ären talltita, eventuellt en ung individ (men det tror jag mest för att den är så mörk på sidan). Den tycktes ha de ljusa banden på vingen när den sitter.
/Ove

onsdag 18 november 2009

Odjur i vattnet, en krokodil?

Letälven november.
/Ove

söndag 15 november 2009

Fågel i en Al intill älven

När jag kom hem sa jag "det kom en bunt med fåglar och satte sig i trädet ovanför mitt huvud". Det kändes som en hel bunt, många var det i alla fall. Dessutom var det flera sorter. Fåglarna gjorde ett nedslag och det kändes som om de tävlade om att hinna äta så mycket som möjligt, vilket säkert var (är) fallet. Vad detta är för fågel? Jag är osäker över detta. Men bilden kändes desto säkrare.

torsdag 12 november 2009

Gran bland hermelinerna

En smal bild eller om det är en tunn bild. Det är smala björkar fotograferade utanför Borensberg. Dessutom grått väder så skogen smälter nästan ihop. När de smält ihop är det björkbakar då?
/Ove

onsdag 11 november 2009

Några lönnblad, vintergröna och viol

Hittade en blomma i rabatten, trotts regnet, mörkret och mängden höstlöv. Kanske inte det vackraste blomman som finns men de sken på sin plats trotts allt den hade emot sig. Kan hända att det fanns så många insekter som pollinerar blommor så här års men den måste använda de förutsättningar den har skapats med. Det är inte alla som skiner som en viol i höstmörkret. Det bästa vi kan göra är att stötta varandra så att vi skiner ikapp med andra violer.

Höstmörker över Sundbys åkrar

Höstmörkret tränger på från alla håll och vid alla tider. En vy över åkrarna söder om Sundby.

Counter

Website counter